Do zateplenia objektov polikliniky investovali 2,52 milióna korún

27.10.2008 Sabinov

Sabinov 27. októbra (TASR) – V Sabinove ukončili druhú etapu rekonštrukcie objektov polikliniky. Práce súviseli so zabezpečením zníženia energetickej náročnosti pavilónov, v rámci ktorého realizovali výmenu okien a ...
Ako dnes informoval TASR hovorca MsÚ v Sabinove Juraj Navrátil, celkové náklady na zateplenie, výmenu okien a dverí predstavovali sumu 2,52 milióna Sk (83.648,68 eura). Mesto ako zakladateľ neziskovej organizácie, ktorá prevádzkuje spomínané zdravotnícke zariadenie, sa na rekonštrukcii podieľalo vlastnými rozpočtovanými prostriedkami vo výške 1,6 milióna korún (53.110,27 eura). Vzhľadom na priaznivý vývoj hospodárenia mohla sumou 918.000 korún (30.405,63 eura) prispieť aj samotná poliklinika. Okrem zatepľovania objektu sa uskutočnili aj opravy fasády a vymaľovanie časti interiéru.
Okrem tejto rekonštrukcie bola v priestoroch jednotlivých ambulancií počas tohto roka realizovaná aj výmena podlahovín, stierkovanie a montáž žalúzií. Keďže v prevažnej miere išlo o neštátne ambulancie, financovanie týchto prác bolo v réžii samotných lekárov alebo prevádzkovateľov miestností.
V budúcoročnej záverečnej etape rekonštrukcie dôjde s najväčšou pravdepodobnosťou k zmene. Namiesto plánovanej výmeny okien v presklenej spojovacej chodbe spájajúcej oba objekty sa bude v každej budove inštalovať zdvíhacia výťahová plošina pre imobilné a ťažko chodiace osoby. Zároveň dôjde k úprave hlavného vchodu s vybudovaním bezbariérového prístupu pre vozičkárov.
 

Vyberte región